Nieuws - Diederik van Goethem

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:Indianen van Suriname
Bruggenbouwers en erfgoeddragers van een vergeten volk

ISBN 9789460224898

Prijs € 19,50

Uitgeverij LM Publishers

Online en in de boekhandel verkrijgbaarHet boek “Indianen van Suriname”, met teksten van Petra Nelstein en foto’s van ondergetekende, is uit.

Onder auspiciën van het Rijksmuseum Volkenkunde hebben wij met nog enkele anderen geruime tijd in Suriname vertoefd om daar het leven van de oorspronkelijke inwoners, de indianen, in woord en beeld vast te leggen.

En dat is uitstekend gelukt. Ook omdat de indianen, die zichzelf liever inheemsen noemen, hun eigenwaarde hebben teruggevonden. Het minderwaardigheidscomplex, wat hun door de christelijke zendelingen was opgedrongen, hebben zij radicaal van zich afgeschud. Ze zijn nu trots op hun cultuur en treden daar graag mee naar buiten.

 
Tekstschrijfster Petra Nelstein, half Indiaans-half Nederlands en ingewijd sjamaan heeft de tekst van binnenuit geschreven. Het fotowerk is door mij verzorgd wat zorgt voor een complementair en evenwichtig geheel.

LM Publishers heeft het boek uitgegeven voor een prijs van slechts € 19,50. Het is via diverse websites en in de boekhandel verkrijgbaar

ISBN 9789460224898

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu